
Буд-Імідж радить обирати керамічну черепицю
Якщо:
- У вас надійний фундамент і стіни
- Будинок побудований не на болотистій місцевості
- Кут нахилу скатів більше 25градусів
Керамічну черепицю виготовляють з глини. Від кар’єру до будівельного майданчика вона проходить довгий шлях.
Щоб отримати якісну черепицю:
- глина повинна «відпочити», відстоятися;
- її збагачують чи збіднюють, в залежності від хімічного складу;
- бортують «шкідливі» домішки;
- видаляють вапно;
- ретельно перемішують;
- випікати керамічну черепицю потрібно при температурі 1000-1200 градусів.
Керамічна черепиця може мати натуральний колір – колір глини, з якої її виготовили. А може бути вкрита ангобом або глазур’ю.
Ангоб – це суміш глини і мінералів, що при випалі дають різноманітні кольори.
Глазур – це склоподібна маса, яка при запіканні дає глянцевий захисний шар черепиці.
Черепиця може бути як пласкою, так і об’ємною в середземноморському стилі. Різноманіття кольорів та форм дає змогу обрати черепицю саме для вашого будинку.
Переваги керамічної черепиці: довговічність, надійність, екологічність, можливість часткового ремонту.
Недоліки: висока вартість, вага.
Не бійтесь ваги черепиці. Ваш фундамент розрахований тримати снігову і вітрову загрузки, а вони значно більші.
Вартість черепиці повністю компенсується терміном служби даху, комфортом і естетикою покрівлі